Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

20 Iulie 2012
Vizualizari: 2514
Comentează add

Delegaţia României ce va participa la Jocurile Olimpice de la Londra a fost prezentată, joi seară, în cadrul unei festivităţi ce a avut loc pe esplanada din faţa sediului Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Prezentarea delegaţiei României la JO 2012

razvan-stancu

Fotografie de familie la festivitatea de prezentare a echipei olimpice a României, ce a avut loc pe esplanada din faţa sediului COSR. Foto: Agerpres.

Joi seara a avut loc ceremonia de prezentare a delegaţiei României la Jocurile Olimpice de vară de la Londra la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

La eveniment a fost prezent şi preşedintele interimar, Crin Antonescu, fostul tenisman Ion Ţiriac, vicarul Bucureştilor, delegatul personal al patriarhului Daniel, ambasadonul Marii Britanii, preşedintele COSR Octavian Morariu şi mai mulţi preşedinţi de federaţii.

Preşedintele interimar Crin Antonescu s-a adresat sportivilor prezenţi, felicitându-i pentru performanţa de a ajunge la JO.

"E un privilegiu să fiu alături de dumneavoastră. E o emoţie cu totul specială. Am avut privilegiul de a fi ministru al Sportului şi să cunosc lumea sportului şi ştiu că nu există o onoare mai mare pentru un sportiv decât să-şi reprezinte ţara şi să-şi arate valoarea la Jocurile Olimpice.

"Vă felicit pentru că deja aţi câştigat onoarea de a reprezenta această ţară, de a fi pe acest Everest al sportului, care îl reprezintă JO. Prin sacridficiul dumneavoastră sunteţi o elită şi România are nevoie de toate elitele. Vă faceţi mereu datoria şi pentru asta vă muţumesc. Într-o ţară în care ne e greu să ne unim, dumneavoastră sunteţi singurii care ne uniţi pentru scurt timp măcar", a spus Crin Antonescu.

Tenismanul Horia Tecău este portdrapelul României la JO 2012

Crin Antonescu i-a înmânat apoi drapelul naţional portdrapelului României de la JO, tenismanul Horia Tecău.

Horia Tecău a declarat că e "este o onoare deosebită că va purta drapelul României".

"Sunt foarte fericit pentru că particip la Jocurile Olimpice de la Londra. Iar faptul că sunt portdrapelul României este o onoare deosebită. Toţi sportivii ţării noastre au muncit foarte mult ca să ajungă aici. Pentru mine este o mare bucurie să mă pot întâlni cu toţi aceşti campioni'', a spus Horia Tecău.

Tensimenul, de trei ori finalist la Wimbledon şi câştigătorul unui titlu de Grand Slam la dublu mixt, a remarcat că "mulţi jucători mari de tenis din lume îşi vor reprezenta ţara la ceremonia de deschidere a JO de la Londra''.

Antrenoarea lotului feminin de gimnastică, Mariana Bitang prezentă la ceremonie a arătat că ''sportivi şi tehnicieni din toate disciplinele doresc perfomanţe aparte la Jocurile Olimpice de la Londra. Dorim, evident, medalii şi de la gimnastică. Acum, câte o să fie, cine o să le obţină, numai Dumnezeu cunoaşte aşa ceva. Să fiţi alături de sportul românesc, alături de olimpicii tricolori''.

Preşedintele autorităţii naţionale pentru sport si tineret Carmen Tocală, a declarat o să fie prezentă la Jocurile Olimpice de la Londra şi a menţionat în legătură cu premierea sportivilor medaliaţi că 'hHotărârea de guvern este pregătită, mai rămâne să trecem doar suma, o vom comunica la finalul Olimpiadei, am anunţat deja ministerul de finanţe''.

Sabrerul Rareş Dumitrescu a menţionat a precizat că ''toată lumea visează la medaliile de aur. Eu sper să mă întorc da la Londra cu o medalie la gât. Ne-am pregătit timp îndelungat şi acum dorim să concretizăm munca noastră''.

Antrenorul echipei masculine de sabie, Mihai Covaliu a spus că "a fost o ceremonie foarte frumoasă, emoţionantă, de prezentare a delegaţiei olimpice române. În ceea ce priveşte scrima masculină, dorim să ne întoarcem cu fruntea sus de la Jocurile Olimpice de vară de la Londra''.

Primii sportivi români care vor face deplasarea la Londra vor fi gimnaştii care pleacă sâmbătă urmând ca majoritatea delegaţiei să plece către Marea Britanie luni, 23 iulie.

Radio România Actualităţi va oferi informaţii pe toată desfăşurarea Jocurilor Olimpice de vară de la Londra, competiţie care va avea loc în perioada 27 iulie - 12 august.


Etichete Olimpiada din 2012LondraHoria TecăusportiviSandra IsbaşaCătălina PonorMariana BitangRareş Dumitrescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live