Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

4 Februarie 2015
Vizualizari: 1001
Comentează add

După discuţiile cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, premierul elen s-a declarat optimist că se va ajunge la un compromis cu partenerii din Uniune.

Prezenţa premierului grec la Bruxelles-"un semnal de colaborare"

cerasela-radulescu-bruxelles

Alexis Tsipras și Martin Schulz. Foto: Parlamentul European  

Premierul grec îşi promovează astăzi, la Bruxelles, planul de modificare a condiţiilor de rambursare a datoriilor externe, prin corelarea lor cu starea economiei.

Este prima vizită pe care o face Alexis Tsipras la instituţiile europene.

După discuţiile cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, premierul elen s-a declarat optimist că se va ajunge la un compromis cu partenerii din Uniune.

Martin Schultz spune că nu a fost găsită încă o soluţie, dar prezenţa premierului grec Tsipras la Bruxelles anunţă că este un semnal de colaborare şi nu separare a Greciei de Uniunea Europeană.

Este important, spune Schultz, că premierul grec doreşte să dialogheze.

Preşedintele Parlamentului European a atins una dintre problemele delicate ale economiei elene în acest moment.  

"Oamenii obişnuiţi din Grecia au plătit factura în aceşti ani şi a sosit momentul ca, acum, cei care au scos banii din ţară şi dispun de aceşti bani, să plătească şi să înţeleagă că este nevoie de un compromis", i-a spus Martin Schultz lui Tsipras.

Premierul grec s-a declarat optimist privind găsirea unei soluţii viabile pentru ţara sa cu Uniunea Europeană.  

"Ştiu foarte bine că istoria Uniunii Europene este una a dezacordurilor la început, care se finalizează cu un compromis, cu acorduri, şi este important să lucrăm împreună la un acord reciproc", a spus la rândul său Tsipras, care anunţă că guvernul e gata să negocieze.

Cerinţa sa este să fie respectată suveranitatea poporului său şi mandatul dat de acesta şi, în acelaşi timp, spune el, vom respecta şi noi regulile Uniunii Europene.

După întâlnirea pe care a avut-o cu Tsipras, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a subliniat nevoia de a găsi o soluţie acceptabilă pentru toate statele membre implicate în negocieri, adăugând că aceste discuţii vor avea loc în cadrul Eurogrup, miniştrii din zona euro.

El a recunoscut însă că discuţiile vor fi dificile.


Etichete Martin SchulzAlexis TsiprasBruxellesParlamentul EuropeanGreciaUniunea Europeanăpreşedintele Consiliului EuropeanDonald Tusk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live