Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu

14 Iunie 2016
Vizualizari: 1607
Comentează add

Miniştrii apărării din ţările NATO au convenit, la Bruxelles, să consolideze securitatea în zona Mării Negre.

"Prezenţă NATO întărită" în zona Mării Negre

cerasela-radulescu

Foto: defense.gov.

Miniştrii apărării din ţările NATO au convenit la Bruxelles, să consolideze securitatea în zona Mării Negre şi printr-o prezenţă terestră în România, organizată şi consolidată în jurul unei brigăzi multinaţionale.

În prima zi a reuniunii miniştrilor NATO, secretarul general, Jens Stoltenberg, a avertizat că aliaţii se confruntă cu provocări fără precedent în ce priveşte securitatea. Are detalii din Bruxelles corespondenta noastră, Cerasela Rădulescu.

Reporter: Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a amintit că deja prezenţa Alianţei a fost întărită în Est, iar privind regiunea Mării Negre a fost analizată propunerea României în acest sens. Vom lua măsuri privind o prezenţă corespunzătoare pentru regiunea de sud-est, cu elemente terestre construite în jurul unei brigăzi multinaţionale.

Jens Stoltenberg: Am întărit deja prezenţa noastră în Marea Neagră. Avem exerciţii militare şi vom continua. Am discutat la întălnire despre o brigadă multinaţională terestră pe teritoriul României. Este un element nou, este propunerea României şi sunt măsuri adaptate la provocările de securitate. Nu am stabilit detaliile, dar vom lucra la acest lucru. Va fi o prezenţă a NATO întărită şi am salutat propunerea României şi ne vom asigura că se va realiza.

Reporter: Stoltenberg nu a oferit încă detalii despre dimensiunea brigăzii. La finalul reuniunii este aşteptată însă o declaraţie de presă a ministrului român al apărării, Mihnea Motoc. Trebuie spus că NATO ar urma de asemenea să pregătească terenul pentru desfăşurarea a patru batalioane în Polonia şi în cele trei ţări baltice. Deciziile finale sunt aşteptate la summitul liderilor Alianţei, de luna viitoare, de la Varşovia.


Etichete Miniştrii apărării din ţările NATOBruxellessecuritatea în zona Mării Negre

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live