Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

6 Decembrie 2020
Vizualizari: 387
Comentează add

Vâlcea continuă să se mențină printre județele cu o prezență mare la vot.

Prezența la vot în județul Vâlcea a trecut de 20%

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

Foto: Arhiva/ Maria Măndiță

Puțin sub 3,5 milioane de cetățeni români cu drept de vot au votat până acum în secțiile din țară la alegerile parlamentare de astăzi.

Înseamnă o prezență la vot de puțin peste 19 procente, sub cea de la scrutinul parlamentar de acum patru ani, dar și sub cea de la alegerile locale din 27 septembrie.

Au votat mai mulți alegători din oraș decât de la sat. Cea mai mare prezență la vot este în continuare în județul Mehedinți, 26%; Olt și Teleorman au peste 23%.

A trecut de 20% și participarea la vot în județul Vâlcea de unde relatează acum în direct corespondenta noastră Ana Maria Cârstea. Ana Maria, bună ziua!

Reporter: Bună ziua! Ca și la alegerile locale, Vâlcea continuă să se mențină printre județele cu o prezență mare la vot. De altfel, acest lucru se poate observa și cu ochiul liber.

Spun acest lucru pentru că am trecut astăzi pe la mai multe secții de votare și oamenii încă stăteau la coadă pentru a vota.

Eu mă aflu acum la Școala nr. 9 din cel mai mare cartier al municipiului Râmnicu Vâlcea și pot să vă spun că oamenii vin la vot susținut. Față de alegerile de la locale acum am văzut însă mai mulți vâlceni purtând mănuși, utilizând chiar gelul dezinfectant, materiale puse de altfel la dispoziție în secțiile de votare.

Totuși există și persoane care încearcă să sfideze legea.

În Râmnicu Vâlcea s-a înregistrat astăzi un prim incident: un bărbat de 35 de ani din Râmnicu Vâlcea s-a ales cu amendă de 3.500 de lei pentru că venise la vot fără a purta mască de protecție, a fost oprit la intrare de polițistul care făcea pază; i s-a pus în vedere faptul că nu respectă această măsură, i s-a dat chiar și o mască, dar bărbatul a refuzat să se conformeze, ba mai mult, chiar a devenit recalcitrant.


Etichete alegeri parlamentare 2020valcea(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live