Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

18 Aprilie 2017
Vizualizari: 901
Comentează add

Pentru prima dată în istoria Franţei republicane, plutonul fruntaş este format din patru candidaţi cu scoruri apropiate şi şanse de a intra în turul II.

Previziuni pentru prezidenţialele de duminică din Franţa

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto: bfmtv.com.

Felul în care abordează fiecare candidat sprintul pe final de campanie ar putea aduce mari surprize duminică, în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, arată un sondaj de opinie dat publicităţii astăzi.

În primul rând, scade numărul nehotărâţilor şi al absenţilor, 73% dintre alegători sunt siguri cu cine vor vota, iar 68% sunt hotărâţi să meargă la vot pe 23 aprilie.

Pentru prima dată în istoria Franţei republicane, plutonul fruntaş este format din patru candidaţi cu scoruri apropiate şi şanse de a intra în turul II, spre deosebire de doi sau cel mult trei, cum era până acum.

Candidatul mişcării reformatoare de centru En Marche, Emmanuel Macron, se menţine pe primul loc, cu 24%, urmat de lidera dreptei naţionaliste, Marine Le Pen, cu 23% din intenţiile de vot.

Reprezentantul dreptei tradiţionale, fostul premier Francois Fillon, este pe poziţia a treia, cu 19,5%, urmat de liderul stângii radicale, Jean Luc Melenchon, cu 18%.

Acest sondaj a fost realizat online duminică şi ieri pe un eşantion de peste 1.400 de persoane înscrise pe listele electorale, la comanda Televiziunii BFM TV şi a revistei "L'Express".


Etichete PreviziuniprezidenţialeFranţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live