Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 06 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

19 Februarie 2021
Vizualizari: 126
Comentează add

Prevederile din proiectul bugetului nu vor ajuta foarte mult la creșterea economică, este de părere analistul Adrian Câciu.

Prevederile din proiectul bugetului

florin-lepadatu

 Foto: Wikipedia.org

Cei mai mulţi economişti spun că era nevoie de o consolidare fiscală anul acesta pentru reducerea deficitului uriaș din 2020, însă prevederile din proiectul bugetului de stat nu vor ajuta foarte mult la creșterea economică.

Nu sunt prea multe stimulente pentru relansare, nu se vor duce bani în consum și nici prea mulți direct în economie - a explicat la Radio România Actualități analistul economic Adrian Câciu.


Adrian Câciu: "Din perspectiva alocărilor pe care vi le-am spus, acest buget nu ajută la o revenire economică puternică. Şi nu uitați că noi suntem încă în pandemie cu restricţii care ne vor ţine cel puțin jumătate de an, pentru că vaccinarea oricum va fi, dar nu va avea efect până în luna august, septembrie, şi în contextul ăsta şocul economic care ar trebui să fie dat de acest buchet nu există, deci, v-am spus, banii sunt foarte puţini, în zonele în care ar fi stimulat economia."


Realizator: Dar putem compensa prin Mecanismul European de Redresare și Reziliență în condițiile în care până în aprilie cel puțin vom avea cel plan coerent de redresare anunțat de șeful statului?


Adrian Câciu: "Foarte puţin probabil...  și aici era o chestie pe care nu m-aş fi aşteptat de la politicieni, inclusiv cei de la putere să fie mai sinceri cu populaţia. Mecanismul este extraordinar de bun, dar în 2021 este greu să primești altceva decât pre-finanțări, adică undeva la trei miliarde de euro.", notează Rador.


Etichete oamenipopulaţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live