Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

7 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1693
Comentează add

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, spune că în sectorul de comerţ alimentar concurenţa face ca preţurile să crească mai puţin decât în alte sectoare.

Preţurile în sectorul alimentar "cresc mai încet"

mihaela-enache

Foto: Arhivă

Costurile plătite de lanţurile de magazine la achiziţia produselor alimentare arată că mezelurile s-au scumpit cel mai mult în 2012 faţă de anul precedent.

Creşterea e de aproape 40 de procente.

Datele apar într-un raport al Consiliului Concurenţei care a analizat concurenţa în sectoare-cheie precum retailul alimentar, energia, băncile sau piaţa auto.

Potrivit raportului, concurenţa în sectorul de comerţ alimentar face ca preţurile alimentelor să crească mai puţin decât la alte produse, după cum explică preşedintele Consiliului, Bogdan Chiriţoiu.

"Există o presiune concurenţială în piaţa respectivă.

"Asta nu înseamnă că nu pot să fie niciun fel de probleme acolo, nu înseamnă că din sutele de actori, care sunt prezenţi pe piaţă, toţi se comportă corect şi nu încalcă legea şi noi, ştiţi că avem o investigaţie care este în curs, care se va finaliza în lunile următoare, în care analizăm posibile încălcări ale Legii concurenţei de către actori din piaţa respectivă, dar pe ansamblu este o zonă care mi se pare că funcţionează concurenţial bine", spune Bogdan Chiriţoiu.

Chiar şi aşa preţul la pâine a fost şi el cu peste 30 de procente mai mare anul trecut faţă de 2011, cel la carne de porc cu peste 20% mai mare, iar cel la laptele dulce pentru consum cu aproape 8%.


Etichete alimenteconcurenţăpreţurimagazineBogdan Chiriţoiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live