Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Septembrie 2017
Vizualizari: 709
Comentează add

Ministrul Finaţelor a declarat că va fi monitorizată scumpirea carburanţilor şi dacă aceasta se regăseşte în profitul companiilor petroliere.

Preţurile carburanţilor "urmărite" de autorităţi

radiojurnal

 Staţie de alimentare Petrom. Foto: jurnaluldeilfov.ro.

Autorităţile urmăresc evoluţia preţurilor la carburanţi, dar nu au primit din partea distribuitorilor niciun angajament că nu vor scumpi benzina şi motorina după majoarea accizei de luna aceasta, a declarat la Parlament ministrul Finanţelor.

Ionuţ Mişa a adăugat că pentru a controla politica de preţuri autorităţile vor monitoriza dacă majorarea tarifelor la combustibil  se va regăsi în profitul companiilor şi în  impozitul plătit la bugetul de stat. Şi Consiliul Concurenţei spune că a intensificat verificările la benzinării şi este gata să intervină în cazul unor creşteri nejustificate de preţ, a dat asigurări preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu. 

De la sfârşitul săptămânii trecute a intrat în vigoare supraacciza la carburanţi, creşterea preţurilor pentru benzină şi motorină fiind de 16 bani pe litru, iar măsura a dus deja la majorarea preţurilor la pompă. O a doua etapă de creştere a accizei este prevăzută pentru 1 octombrie.

Etichete Ionuţ MişaBogdan Chiriţoiufinanţeaccizătarifecarburant

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live