Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Aprilie 2015
Vizualizari: 967
Comentează add

Preşedintele Consiliului, Bogdan Chiriţoiu, a precizat astăzi că vânzătorii nu vor avea voie de comun acord să scadă preţurile, de exemplu cu 5 lei în toate reţelele comerciale.

Preţurile alimentelor, după reducerea TVA, "ar trebui să scadă cu 12%"

radiojurnal

Foto: Arhivă.   

Consiliul Concurenţei recomandă comercianţilor să aplice o reducere a preţurilor la raft cu 12% de la 1 iunie, când va scădea TVA. 

Preşedintele Consiliului, Bogdan Chiriţoiu, a precizat astăzi că vânzătorii nu vor avea voie de comun acord să scadă preţurile, de exemplu cu 5 lei în toate reţelele comerciale. 
 
El a subliniat că instituţia pe care o conduce are două preocupări principale: să găsească o soluţie pentru ca reducerile de taxe să se vadă în preţurile de la raft şi să identifice metodele de monitorizare a acestui lucru.   
 
"Şi ieri am avut o discuţie la Ministerul Agriculturii cu agenţi economici, deci şi cu producători dar şi cu lanul de magazine, ca să vedem cum putem face ca reducerile astea să se vadă în cât mai mare măsură în preţ la raft, deci să fie în beneficiul consumatorilor. 
 
"Deci ăsta e un lucru, cum îi sfătuim pe ei să procedeze. Al doilea lucru este cum putem noi, autorităţile, să monitorizăm ceea ce se întamplă. Nu am încă un răspuns, sunt preocupări", spune Bogdan Chiriţoiu.
 

Etichete Consiliul Concurenţei recomandă comercianţilorreducere a preţurilor la raftscăderea TVAPreşedintele ConsiliuluiBogdan Chiriţoiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live