Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA Marţi, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Noiembrie 2016
Vizualizari: 1129
Comentează add

Tariful maxim al primei de asigurare auto pentru persoanele fizice va fi de aproximativ 3.000 de lei, iar cea mai ieftină poliţă RCA va fi de 610 lei.

Preţul RCA va fi temporar plafonat

radiojurnal

Foto: pixabay.com. 

Tariful maxim al primei de asigurare auto pentru persoanele fizice va fi de aproximativ 3.000 de lei, dacă şoferul are mai puţin de 25 de ani şi conduce o maşină cu capacitatea de peste 2.500 de centimetri cubi.

Potrivit deciziei luate astăzi de guvern, cea mai mică poliţă RCA va fi de 610 lei şi va putea fi achitată de şoferi cu vârsta între 31 şi 40 de ani pentru autovehicule cu capacitatea între 1.200 şi 1.400 de centimetri cubi. În cazul persoanelor juridice, primele pornesc de la 885 de lei pentru autovehiculele cu masa mai mică de 3,5 tone şi maximum nouă locuri şi merg până la aproximativ 7.500 de lei pentru cele cu masa mai mare de 16 tone.

"Tarifele de primă maxime se vor aplica de către societăţile de asigurare care practică asigurarea RCA o perioadă de şase luni de la intrarea în vigoare a hotărârii guvernului. Societăţile de asigurare vor aplica în această perioadă, de şase luni, tarifele de primă notificate anterior datei de intrare în vigoare a prezentei hotărâri, fără însă a depăşi tarifele de primă maxime prevăzute în actul normativ adoptat astăzi", a explicat purtătorul de cuvânt al guvernului, Liviu Iolu.  

Conform hotărârii, care va intra în vigoare la zece zile după publicarea în Monitorul Oficial, depăşirea nivelului maxim al tarifelor RCA de către societăţile de asigurări constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 50.000 lei.


Etichete asigurareRCAtransportatorişoferiprotesteASFMişu Negriţoiu. Liviu Ioluguvern. HG

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live