Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

10 Decembrie 2014
Vizualizari: 1269
Comentează add

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, prognozează o creştere de 3% a preţului mediu al poliţelor RCA, însă nu exclude şi o scădere.

Preţul poliţelor RCA "s-ar putea majora cu 3% de anul viitor"

iulian-olescu

Foto: Arhivă.

Preţul mediu al unei poliţe de răspundere civilă auto RCA ar putea să se majoreze cu numai 3% de anul viitor - potrivit prognozei Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Preşedintele instituţiei, Mişu Negriţoiu, afirmă că ASF nu doreşte o creştere a tarifelor, ci asigurarea resurselor necesare acoperirii pagubelor, în special prin reducerea costurilor.

"Prima RCA nu e tarif de gaze. Nu este o primă unică, nu este o primă controlată, nu e o primă pe care noi o manipulăm în sus sau în jos. Este un rezultat al preţurilor de piaţă şi vom avea grijă să ne uităm la anumite categorii şi să ne implicăm în ponderarea acestor preţuri mai ales în eliminarea exceselor sau - Doamne fereşte! - abuzurilor" a spus Mişu Negriţoiu.

Mişu Negriţoiu nu exclude o diminuare a preţurilor.

De la 1 ianuarie asiguratorii vor fi obligaţi să utilizeze tarife astfel încât să fie acoperite toate obligaţiile ce decurg din încheierea contractelor şi nu vor mai avea voie să îşi acopere pierderile din vânzarea altor tipuri de asigurări.

Autoritatea de Supraveghere Financiară anunţă că preţurile RCA au crescut deja în medie cu 20-50% în ultimele 10 luni. 


Etichete RCAmajorareprețASFMișu Negrițoiuasiguratoripagube

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live