Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

9 Decembrie 2014
Vizualizari: 1037
Comentează add

Preţul mediu al unei poliţe de răspundere civilă auto RCA ar putea să se majoreze cu aproximativ 3% anul viitor, potrivit unei analize a Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Prețul mediu al poliței RCA "s-ar putea majora cu 3% în 2015"

iulian-olescu

Foto: Arhivă.

Preţul mediu al unei poliţe de răspundere civilă auto RCA ar putea să se majoreze cu aproximativ 3% anul viitor, potrivit unei analize a Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Cu toate acestea, preşedintele Autorităţii, Mişu Negriţoiu, nu exclude posibilitatea unei scăderi uşoare, pe fondul optimizării costurilor cu reparaţiile auto şi a celor de intermediere.

"Prima RCA nu e tarif de gaze, nu este o primă unică, nu este o primă controlată, nu e o primă pe care noi o manipulăm în sus sau în jos, este un rezultat al preţurilor de piaţă şi vom avea grijă să ne uităm la anumite categorii şi să ne implicăm în ponderarea acestor preţuri, mai ales în eliminarea exceselor sau, Doamne fereşte, a abuzurilor", a afirmat Mişu Negriţoiu.  

Pe ansamblul pieţei româneşti, pe segmentul RCA, costurile societăţilor de asigurare reprezintă 117% din totalul primelor încasate, potrivit asiguratorilor.

Acest dezechilibru pune în pericol despăgubirea adecvată a asiguraţilor.

Mişu Negriţoiu a precizat însă că ASF nu doreşte o creştere a tarifelor, ci asigurarea resurselor necesare acoperirii pagubelor, în special prin reducerea costurilor 


Etichete RCAmajorareprețASFMișu Negrițoiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live