Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA''(CONTINUARE) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Rusu

1 Aprilie 2014
Vizualizari: 952
Comentează add

Consumatorii industriali ar fi plătit şi ei de astăzi gaze naturale mai scumpe cu cinci procente, însă ei beneficiază de un sprijin de la guvern, care menţine preţul din ianuarie.

Preţul gazelor creşte cu 2% în cazul consumatorilor casnici

oana-rusu

Foto: Arhivă.

Creşte, de astăzi, şi preţul gazelor, cu două procente în cazul consumatorilor casnici, iar Oana Rusu, în studio, face calculele.

După scumpirea de astăzi, calendarul continuă cu noi scumpiri, cu câte trei procente în lunile iulie şi octombrie.

Sfârşitul anului 2014 ne aduce, astfel, 10 procente în plus la preţul gazelor naturale, iar până la sfârşitul lui 2018 - scumpiri anuale cu câte 12 procente.

Consumatorii industriali ar fi plătit şi ei, de astăzi, gaze naturale mai scumpe cu cinci procente, însă ei beneficiază de un pachet de sprijin de la guvern, care menţine preţul din ianuarie.

Energia electrică pe care o consumăm noi, consumatorii casnici, provine, de la începutul anului, în proporţie de 20% din piaţa concurenţială, urmând ca din luna iulie această cantitate să crească cu încă 10 procente, iar la sfârşitul lui 2017 deja întreaga cantitate de energie electrică pe care o vom consuma să provină de pe piaţa concurenţială.

Specialiştii spun că preţul energiei electrice ar trebui să scadă astfel, tocmai datorită concurenţei dintre furnizori, care trebuie să lase din preţ pentru a vinde.

Consumatorii industriali primesc energie electrică de pe piaţa concurenţială din 1 ianuarie 2014.


Etichete gazescumpireconsumatorpreţ

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live