Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Mai 2022
Vizualizari: 398
Comentează add

La bursa de la Amsterdam, cotaţiile Futures la gaze cu livrare în luna iulie afişau astăzi dimineaţă o scădere de 3% până la 87,7 euro pentru 1 MWh.

Preţul gazelor continuă să scadă în Europa - a 3-a săptămână

radiojurnal

  Foto: Arhivă

În Europa, preţul gazelor continuă să scadă, deoarece temerile privind întreruperea livrărilor din Rusia s-au mai diminuat. Europa a majorat şi importurile de gaze naturale lichefiate pentru a face faţă reducerii livrărilor ruseşti fiind atins astfel cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani.

Redactorul RRA, Sorin Croitorescu, a realizat o sinteză pe aceast subiect.


Sorin Croitorescu:
Este a treia săptămână consecutivă de scădere a preţurilor de referinţă la gaze naturale în Europa, anunţă Bloomberg. La bursa de la Amsterdam, cotaţiile Futures la gaze cu livrare în luna iulie afişau astăzi dimineaţă o scădere de 3% până la 87,7 euro pentru un megawatt-oră, în timp ce la contractele cu livrare în luna iunie, care expiră luni, se înregistra un declin de 3,8% după un recul de 2,4% ieri. Relaxarea se explică şi prin faptul că unele companii europene au găsit metode de a îndeplini cerinţele Moscovei de plată în ruble fără a încălca sancţiunile. Pe de altă parte, Europa a majorat importurile de gaze naturale lichefiate pentru a face faţă reducerii livrărilor ruseşti, fiind atins cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani. Tot Bloomberg transmite că în condiţiile în care alte state au restricţionat importurile din Rusia din cauza războiului cu Ucraina, un volum record de ţiţei rusesc este încărcat în petroliere cu destinaţia India şi China şi pentru prima dată Asia ar fi întrecut Europa la importul de gaze ruseşti. Petrolierele ruse fac însă călătorii mai lungi către Asia, un drum până în China fiind de aproximativ două luni.


Etichete preţ gazeeuropaimporturigaze naturale lichefiate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live