Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI CU SOARE (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Iunie 2020
Vizualizari: 531
Comentează add

Ministrul economiei a declarat că preţul gazelor ar trebui să scadă de la 1 iulie cu 10%-15%.

Preţul gazelor „ar trebui să scadă”

radiojurnal

În ţară, preţul gazelor ar trebui să scadă cu 10% - 15% de la 1 iulie, când piața va fi complet liberalizată, a declarat ministrul economiei Virgil Popescu.

El a precizat la Digi24 că în cazul în care cei doi mari furnizori, Engie şi E.ON, care au 90% din piață, nu vor scădea prețurile pentru populație autoritățile vor interveni prin ordonanță de urgență pentru ca reducerea de preț la producător să se regăsească și la cumpărătorul final.

De la 1 iulie 2020, prețul gazelor pentru populație nu va mai fi stabilit de către Autoritatea Națională de Reglementare în Energie, ci se va forma liber.

Virgil Popescu: Practic, vor pune pachete cu vânzare la o lună, la trei luni, la șase luni și la un an pe piață la prețul de pornire al Bursei de la Viena, care vă spun că este undeva în momentul de față aproape de trei ori mai mic decât prețul actual cu care cumpără furnizorii, deci practic suntem convinşi că va o scădere de preţ, cel puţin pe luna iulie, august, septembrie și inclusiv pe iarnă prețul va fi mai mic decât achiziționează în acest moment furnizorii de pe piaţă şi ne vom asigura că această reducere de preț se va regăsi și în facturile românilor.


Etichete (ii)pretgazescadere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live