Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Rusu

23 Aprilie 2014
Vizualizari: 2132
Comentează add

Preţul prea mare la gazele naturale îi nemulţumeşte pe reprezentanţii Combinatului Azomureş.

Preţul gazelor "afectează activitatea Combinatului Azomureş"

oana-rusu

Foto: Arhivă.

Prezenţi astăzi la discuţii la Ministerul Economiei, reprezentanţii Combinatului Azomureş au avertizat că riscă oprirea activităţii.

Azomureş nu mai poate produce îngrăşăminte chimice la preţuri competitive din cauza costurilor prea mari cu gazele naturale şi riscă să îşi oprească activitatea din 1 mai, spun reprezentanţii combinatului, veniţi astăzi la discuţii la Ministerul Economiei.

Dacă acest lucru se va întâmpla, peste 3000 de oameni vor rămâne fără locuri de muncă, iar efectele asupra judeţului Mureş vor fi devastatoare, spune vicepreşedintele sindicatului "Alternativa 2002 Azomureş", Maria Dăndărău.

"Gazul s-a scumpit de anul trecut cu mai mult de 67 %. Acum vine încă o mărire de 25 % . Având în vedere că Azomureş nu arde gazul, ci îl procesează, în preţul de cost peste 80% este preţul gazului", a spus Maria Dăndărău.

Angajaţii Azomureş ameninţă cu proteste săptămâna viitoare

Rodin Traicu membru în Comisia de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, spune că se vor lua măsuri, până la începutul săptămânii viitoare, astfel încât problema cu care se confruntă marii consumatori să fie rezolvată.

Acesta spune că producătorii de gaze tind să ceară mai mult pentru mia de metri cubi din cauza deficitului de gaze naturale de pe piaţă şi vor o intervenţie administrativă a instituţiilor statului care însă nu poate avea loc.

" A apărut Ordonanţa de Guvern care reglementează şi recomandă preţ maxim 272 de euro pe normal mia de metri cubi. Problema care se pune este, să spunem, interpretarea diferită pe care o au marii consumatori vizavi de producătorii care, încă o dată, pot să facă abuz de poziţie dominantă în această negociere", a spus Rodin Traicu.

Azomureş este cel mai mare producător de îngăşăminte chimice din România şi vinde în agricultura românească aprope 70 % din producţia proprie.

Angajaţii Azomureş ameninţă cu proteste săptămâna viitoare şi chiar cu blocarea Drumului European 60.


Etichete gazeministerul economieiCombinatul Azomureşprotestelocuri de muncă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live