Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Roman Muşat

11 Mai 2014
Vizualizari: 922
Comentează add

Preţul energiei electrice şi cel al gazelor naturale pentru marea industrie ar putea să scadă, a declarat premierul Victor Ponta, în timpul unei vizite la combinatul ArcelorMittal.

Preţul energiei şi gazelor pentru industrie "ar putea să scadă"

roman-musat

Prim-ministrul Victor Ponta. Foto: Arhivă.

Preţul energiei electrice şi cel al gazelor naturale pentru marea industrie ar putea să scadă - a declarat sâmbătă premierul Victor Ponta, în timpul unei vizite la combinatul siderurgic ArcelorMittal.

Potrivit acestuia, guvernul intenţionează să susţină întreaga industrie grea prin măsuri legislative, în contextul în care una dintre marile provocări la nivel european este preţul la energie.

"Am făcut eforturi mari ca preţul la energia electrică să scadă. Următoarea mare provocare pe care o avem este cea referitoare la preţul gazelor. România, de la 1 iulie, va aplica regulamentul european care permite reducerea cu 85% a cheltuielilor pe care marea industrie le are privind certificatele verzi" a spus Victor Ponta.

Tot sâmbătă, premierul a declarat că susţine ideea trecerii porturilor de la Dunăre în administrarea locală.

El a precizat că proiectul privind portul Tulcea se află în lucru şi va fi adoptat în curând.

Şeful guvernului a mai anunţat că vor fi listate la bursă încă 15 procente din acţiunile deţinute de stat la compania care administrează portul Constanţa.


Etichete ştiri sud-estGalaţicombinatArcelorMittalpreţenergie electricăgaze naturaleindustriesiderurgieVictor PontaDunăreporturiMarea Neagră

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live