Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

27 Septembrie 2017
Vizualizari: 1015
Comentează add

Preţul energiei electrice pentru consumatorii casnici s-ar putea majora şi în luna decembrie.

Preţul energiei electrice "s-ar putea majora şi în luna decembrie"

bogdan-isopescu

Furnizorii de utilităţi din energie estimează că preţul energiei electrice pentru consumatorii casnici s-ar putea majora şi în luna decembrie cu o cotă chiar mai mare decât cea care va fi operată la 1 octombrie.

Ei susţin că sunt deja în negocieri cu ANRE pentru o actualizare a tarifelor, care să ţină cont de diferenţa dintre preţul reglementat şi cel cu care furnizorii au cumpărat de pe bursă în prima parte a anului, când s-au înregistrat cele mai mari creşteri de preţ.

Silvia Vlăsceanu, director executiv al Asociaţiei Furnizorilor de Utilităţi din Energie, într-o discuţie cu redactorul nostru, Bogdan Isopescu.

Silvia Vlăsceanu: Sunt încă tarife care nu au fost recunoscute. Se fac încă analize la autoritate pentru perioada anterioară, trimestrele unu şi doi, când preţurile de achiziţie de pe bursă au escaladat orice previziune. Dacă vă amintiţi, au fost foarte mari.


Bogdan Isopescu: Bun! Şi dacă pentru perioada aceasta 3,45 este mic, cam la cât să ne aşteptăm pentru reconsiderarea acelei perioade, în care preţul de achiziţie a explodat? Putem să avansăm...?


Silvia Vlăsceanu: N-aş vrea să avansăm. Nu! Noi am cerut... Şi acum este sub ceea ce au justificat furnizorii. Autoritatea a spus că încă analizează şi că va fi o nouă ajustare, probabil la sfârşitul anului, spre decembrie.


Realizator: Vă reamintim că ANRE a anunţat deja o majorare de 6 la sută a preţului gazelor naturale de la 1 octombrie. Tot de atunci, se scumpeşte şi electricitatea. Costul suplimentar va fi de 3,45 de lei pe lună pentru un consum mediu de 100 de kilowaţi.


Etichete pretul energiei electricescumpiremajorareenergie electrica scumpiretarif energie electricaanreSilvia Vlăsceanudirector executiv al Asociaţiei Furnizorilor de Utilităţi din Energie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live