Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 07 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 Ianuarie 2019
Vizualizari: 892
Comentează add

Preţul energiei electrice pe piaţa spot din România, cu livrare miercuri, este cel mai mare din regiune şi ajunge la un maxim orar de 630 de lei pe MWh, aproape de maximul istoric.

Preţul energiei electrice pe piaţa din România, cel mai mare din regiune

florin-lepadatu

 

Preţul energiei electrice pe piaţa spot din România, cu livrare miercuri, este cel mai mare din regiune şi ajunge la un maxim orar de 630 de lei pe MWh, nivel foarte apropiat de maximul istoric, de 680 de lei pe MWh, înregistrat în februarie 2017, potrivit datelor postate pe site-ul operatorului bursier OPCOM şi analizate de Agerpres.

Preţul mediul zilnic al energiei cu livrare miercuri este 416 lei pe MWh, în scădere faţă de nivelul de marţi, de 456 lei pe MWh.

În regiune, preţul din România este cel mai mare, fiind dublu faţă de Cehia.

Preţul mediul al energiei cu livrare miercuri este în ţara noastră 89,10 euro pe MW, în timp ce în Cehia este de 47,80 lei pe MWh.

În celelalte ţări cu care România este cuplată la nivelul pieţei spot, Ungaria şi Slovacia, preţul este de 88,76 euro pe MWh, respectiv 57,43 euro pe MWh.

Marţi, la amiază, consumul naţional de energie electrică al României era de 8.722 MW, iar producţia, de 7.977 MW, diferenţa de 745 de MW fiind importată.


Etichete Energieeolienefotovoltaice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live