Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Mai 2022
Vizualizari: 362
Comentează add

Investitorii spun că preţul energiei din România ar putea să scadă în viitor cu aproximativ 20 %.

Preţul energiei din România ar putea să scadă în viitor

florin-lepadatu

 Foto: radioiasi.ro

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Investitorii spun că preţul energiei din România ar putea să scadă cu aproximativ 20 %, dacă ţara noastră reuşeşte să instaleze mai devreme cu 4 ani unităţile de producţie din surse regenerabile pe care şi le-a propus pentru 2030.

Preşedintele Centrului Român al Energiei, Corneliu Bodea, afirmă că există 3 piedici care pot întârzia proiectele energetice, în speţă, preţul materialelor de construcţii majorat în condiţiile de criză, lipsa forţei de muncă specializate şi lipsa modernizării reţelei de transport a energiei la care să se racordeze noile unităţi.


William Gaillard, vicepreşedinte regional Vestas: ”România este cea mai scumpă țară din Uniunea Europeană, când vine vorba de transportul turbinelor eoliene și, asta, pentru că trebuie să iei avize din toate localitățile prin care treci, iar procedurile și taxele diferă de la o localitate la alta. Nu este o chestiune reglementată la nivel național, apoi ai nevoie de mașini de poliție pentru toate transporturile. Eu cred că România nu are atâția polițiști, câte transporturi ar trebui să facă, pentru a-și atinge țintele în privința fermelor eoliene.”

Investitorii declarau astăzi, la Conferinţa Industriei de Energie Regenerabilă din Sud-Estul Europei, că România trebuie să simplifice şi anumite reglementări care birocratizează excesiv proiectele noi pentru generarea energiei, cum este cazul obţinerii avizelor de construire, transmite reporterul RRA, Bogdan Isopescu.


Etichete energie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live