Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga Europa, play-off Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

4 Aprilie 2017
Vizualizari: 1238
Comentează add

Preţul cărnii de miel este în scădere, au anunţat astăzi, la Zalău, reprezentanţii crescătorilor de animale.

Preţul cărnii de miel, "în scădere"

adrian-lungu-salaj

Foto: Arhivă.

Preţul cărnii de miel este în scădere, au anunţat astăzi, la Zalău, reprezentanţii crescătorilor de animale.

Preţul unui kilogram de carne de miel în viu costă în târguri şi pieţe între opt şi nouă lei, în timp ce carnea ajunge în magazine şi la 25 de lei kilogramul. Confirmă corespondentul Radio România Actualităţi, Adrian Lungu.

Reporter: Preţul cărnii de miel este în scădere, spun fermierii din Sălaj, care se tem că vor rămâne cu marfa nevândută.

Ioan Cherecheş, inginer, Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine Sălaj: Preţurile care se practică, 8 lei, foarte rar 8,5 lei. Am văzut la ora actuală miei, greutatea medie pe turmă de 20 de kilograme, cu o calitate deosebită.

Reporter: Comerţul cu miei nu este restricţionat.

Ioan Cherecheş: Restricţii nu sunt. Din păcate, nu sunt contracte. Vina o poartă crescătorii, fiindcă nu se organizează. Piaţă este. Noi trebuie să ne căutăm piaţa de desfacere. Noi tot timpul am aşteptat să vină altcineva, să vină din nordul Africii, să vină arabii, să vină iranienii, turcii ş.a.m.d., în loc ca noi să ne organizăm şi să mergem în întâmpinarea celor care doresc să consume carne de miel.

Reporter: Probleme există.

Ioan Cherecheş/: Avem şi de vândut şi am şi dat şi 5 lei kilogramul şi aproape de pomană. Nu avem unde da. Laptele ni-l plăteşte slab. Nu ai unde să duci oile. Reforme nu avem, abatoare, carmangerii. Îi dai fără bani, pe aşteptate. Îţi aduc banii exact ca şi subvenţiile, după cinci, şase luni.

Reporter: Fermierii spun că oferta de carne de miel este bogată, cel puţin în Sălaj, dar puterea de cumpărare este redusă, cererea existând doar în perioada sărbătorilor pascale.


Etichete Preţul cărnii de mielîn scăderesarbatori pascalesalajzalau

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live