Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Mai 2017
Vizualizari: 830
Comentează add

Între cei peste 200 de inculpaţi, majoritatea militari, ar fi 26 de generali. Acuzaţiile sunt de încălcarea Constituţiei, de asasinare a 250 de oameni şi apartenenţă la terorism.

Presupuşi instigatori ai puciului eşuat în iulie 2016 în Turcia la proces

radiojurnal

    Tentativă de lovitură de stat în Turcia. Imagine de la Istanbul din timpul evenimentelor. Arhivă Foto: Twitter.com.

În Turcia a început, ieri, procesul a 221 de presupuşi instigatori ai puciului eşuat din iulie 2016, care ar fi fost orchestrat de Fethullah Gülen, predicatorul islamist stabilit în Statele Unite ale Americii.

Marea majoritate sunt militari, între care 26 de generali, inclusiv fostul şef al armatei aerului, iar principalele acuzaţii sunt de încălcarea Constituţiei, asasinarea a 250 de persoane şi apartenenţă la o organizaţie teroristă.

200 de inculpaţi sunt în detenţie, nouă în libertate sub control judiciar, iar 12 sunt fugari, notează agenţia Anadolu, citată de France Presse.

La sosirea la tribunalul găzduit de o închisoare de lângă capitala Ankara, înconjurată de numeroase forţe de ordine, inculpaţii au fost huiduiţi de zeci de manifestanţi care cereau revenirea la pedeapsa cu moartea.

După puciul eşuat s-a declanşat o epurare fără precedent în Turcia, aproape 50 de mii de persoane fiind arestate, iar alte câteva zeci de mii demise, în categoria puciştilor fiind incluşi susţinătorii lui Gülen, militanţi prokurzi şi ziarişti.


Etichete turciapucirecep erdoganiunie 2016Fethullah Gülen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live