Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI (R) Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

22 Iunie 2010
Vizualizari: 1434
Comentează add

Avocatul Kenneth Feinberg, care supervizează fondul special creat de BP pentru a răspunde impactului economic si ecologic al mareei negre, a declarat că plata despăgubirilor va fi accelerată.

Presiuni asupra BP pentru a accelera plata despăgubirilor

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Preşedintele Biritish Petroleum, Tony Hayward (centru). Foto: Reuters.

Kenneth Feinberg,  căruia  preşedintele Barack Obama i-a încredinţat misiunea de a superviza fondul special de 20 de miliarde de dolari creat de BP pentru a răspunde impactului economic şi ecologic al mareei negre, a arătat pe un ton categoric că va accelera plata despăgubirilor.  

"Mulţi oameni sunt în nevoi financiare disperate şi au nevoie de ajutor imediat.

"Dorim ca cererile de despăgubiri să fie supuse mai rapid şi mai transparent evaluărilor, pentru ca oamenii sa aibă o mai mare certitudine în legătură cu ce vor primi şi vrem să facem aceasta în următoarele două săptămâni aşa încât oamenii din golf, care sunt în nevoi financiare disperate ca urmare a deversărilor de petrol, să primească compensaţiile financiare", a declarat Kenneth Feinberg.

El a prevenit asupra subestimării caracterului emoţional, a frustrării şi furiei oamenilor din Golf, nesiguri de viitorul lor financiar. 

Kenneth Feinberg a arătat că BP a plătit până acum 100 de milioane de dolari despăgubiri, în condiţiile în care estimările cererilor de despăgubire ajung la 600 de milioane de dolari. 

Cei care reclamă despăgubiri pot aplica  electronic fără a avea nevoie de avocat . 

Întrebarea este dacă cele 20 de miliarde de dolari vor fi suficiente.  

"Nimeni nu ştie cu siguranţă încă, dar preşedintele a făcut clar acest  fapt şi înţeleg că BP a fost de acord ca, dacă cele 20 de miliarde de dolari nu sunt de ajuns, vor  fi asigurate  foduri suplimentare. 

 
"Preşedintele a făcut din aceasta o condiţie absolută. Înteleg că banii vor fi acolo, pentru orice sumă necesară pentru a plăti cererile legitime, eligibile pentru despăgubiri", a declarat Kenneth Feinberg, care estimează că un potenţial faliment al BP ar fi o tragedie pentru locuitorii din golf.  
 
Cu nouă investigaţii în curs asupra dezastrului, aproape fiecare zi a venit cu o nouă criză de relaţii publice.  
 
În vreme ce BP încearcă cu disperare să termine construcţia a două conducte de captare care ar trebui să stopeze fluxul petrolului până la începutul lunii august, partenerii săi de exploatare petrolieră au început o luptă cu mize mari în legătură cu cine poartă vina exploziei paltformei petroliere Deepwater Horizon.  
 
Anadarko Petroleum, o companie cu baza în Houston care deţinea 25 % din acţiunile platformei petroliere scufundate, a început un război la vedere cu BP numind tragedia "rezultatul  direct, care ar fi putut fi prevenit, al deciziilor şi acţiunilor neglijente ale BP".  
 
Un alt jucător cheie al dezastrului este Transocean, o fostă firmă americană care are acum sediul în Elveţia şi care a angajat avocaţi şi analişti pentru a-i apăra interesele.

Etichete Catastrofa ecologică din Golful MexicBritish PetroleumBarack ObamaKenneth FeinbergDeepwater Horizon

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live