Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Mihaela Helmis

9 Aprilie 2021
Vizualizari: 553
Comentează add

Siturile selectate sunt Palatul Comisiei Europene a Dunării de la Galaţi şi Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA de la Sibiu.

Preselecția pentru Marca Patrimoniului European, sesiunea 2021

mihaela-helmis

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, martie 2021. Foto: Mihaela Helmis.

In luna martie  Institutul Naţional al Patrimoniului  ne anunţa cele două situri ce vor candida din partea României pentru obţinerea Mărcii Patrimoniului European în sesiunea 2021, selectate în urma procesului de preselecţie naţională.

S-au calificat  pentru selecţia europeană, așa cum din România o mai făcuse cu ani în urmă  Memorialul de la Sighet :  Palatul Comisiei Europene a Dunării de la Galaţi, gestionat de Biblioteca Judeţeană "V. A. Urechia"  şi Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, gestionat de Complexul Naţional Muzeal ASTRA - Sibiu

Descoperim argumentele unei asemenea alegeri pe aleile și în ogrăzile  muzeului in aer liber din Dumbrava Sibiului cu vizitatori constanți , cu oaspeți de la Râul Sadului și cu entuziastul manager Ciprian Ștefan, unul dintre cei care încă simt organic legătura cu bogatul nostru mediu rural  și știu ce și cum s-ar putea face pentru a păstra vie  comoara patrimoniului  nostru tradițional.


Etichete (ii)Marca Patrimoniului Europeansesiunea 2021Palatul Comisiei Europene a DunăriiGalaţiMuzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRASibiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live