Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

13 Octombrie 2017
Vizualizari: 942
Comentează add

Reuniunea are pe ordinea de zi posibilităţile de cooperare în domeniul politicii de securitate, economiei şi tehnologiei informaţiei

Preşedinţii ţărilor Grupului de la Visegrád se întâlnesc Ungaria

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Ţările Grupului de la Visegrád se întâlnesc astăzi şi mâine la nivel de şefi de stat în Ungaria, care asigură preşedinţia grupului.

Corespondentul RRA la Budapesta Emil Groza relatează că preşedinţii celor patru state ale Grupului de la Visegrád discută astăzi şi mâine în localitatea Szekszárd din sudul Ungariei despre posibilităţile de cooperare în domeniul politicii de securitate, economiei şi tehnologiei informaţiei.

Discuţiile cu uşile închise se desfăşoară în cadrul a trei sesiuni diferite, iar concluziile vor fi prezentate mâine la finalul reuniunii din localitatea ungară. Întâlniri la nivel de preşedinţi, premieri şi miniştri au loc în fiecare an în ţara care deţine preşedinţia Grupului de la Visegrád, fiind abordate subiecte de interes pentru statele respective, dar şi teme importante de pe agenda europeană şi internaţională.

Ultima reuniune a preşedinţilor statelor Grupului de la Visegrád a avut loc în luna octombrie a anului trecut în Polonia, când s-a discutat despre identitatea şi cultura europeană, politicile privind tineretul şi securitatea pieţei gazelor din regiunea Europei Centrale.

Ungaria a preluat în luna iulie, pentru un an, preşedinţia Grupului de la Visegrád, din care mai fac parte Polonia, Republica Cehă şi Slovacia, zilele trecute fiind organizată o reuniune la nivel de miniştri de externe pe tema integrării euroatlantice a ţărilor din Balcanii de Vest, la care a fost invitată şi România.


Etichete Grupul de la VisegrádPoloniaUngariaCehiaSlovaciaconferinţă la nivel înalt

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live