Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END - continuare Sâmbătă, 24 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

24 Aprilie 2018
Vizualizari: 374
Comentează add

Preşedinţii Statelor Unite şi Franţei au marţi discuţii oficiale la Casa Albă, consacrate în special acordului nuclear cu Iranul şi controverselor comerciale.

Preşedinţii Statelor Unite şi Franţei au discuţii oficiale

florin-lepadatu

 

Preşedinţii Statelor Unite şi Franţei au marţi discuţii oficiale la Casa Albă, consacrate în special acordului nuclear cu Iranul şi controverselor comerciale.

Emmanuel Macron este primul lider străin primit în vizită de stat la Washington de Donald Trump.

Potrivit corespondentului Radio România, preşedintele francez va încerca să profite de relaţia de camaraderie stabilită cu omologul său american pentru a-l convinge să nu se retragă din acordul pe care Teheranul l-a încheiat cu marile puteri.

Donald Trump consideră că acordul este mult prea permisiv şi a cerut modificarea lui până pe 12 mai.

Rusia şi China au anunţat însă că vor bloca orice schimbare a înţelegerii, iar Iranul a ameninţat că-şi va relua programul nuclear militar dacă acordul va fi denunţat.

Reporter Doina Saiciuc: "Preşedintele Trump a ales să îi acorde onoarea primei vizite de stat a preşedinţiei sale liderului Franţei, Emmanuel Macron, pentru a sublinia importanţa pe care ambele părţi o acordă relaţiei bilaterale.

Analiştii spun că Macron, care îi telefonează frecvent lui Donald Trump, a jucat foarte bine cartea Trump, cu o strategie foarte eficientă.

În timp ce alţi lideri mondiali şi politicieni l-au făcut pe Trump să nu se simtă prea dorit, Macron l-a acceptat şi îl respectă.

Preşedintele francez şi prima doamnă a Franţei au fost invitaţi aseară de preşedintele Trump şi prima doamnă a SUA la un dineu privat la casa istorică de pe malul Potomacului a primului preşedinte american, George Washington.

Misiunea imediată cu care a venit la Washington, Emmanuel Macron este aceea de a-l convinge pe preşedintele Trump să nu abandoneze acordul nuclear multinaţional cu Iranul.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, a spus că nu are nici un anunţ de făcut privind acordul şi a adăugat: "Avem un negociator incredibil de bun la masa discuţiilor pentru SUA şi avem doi lideri care se respectă foarte mult şi au o mare prietenie unul pentru celălalt.

Sigur că amândoi sunt foarte interesaţi să facă ce este cel mai bine pentru ţara lor."

Cei doi lideri vor avea marţi convorbiri la Casa Albă şi o conferinţă de presă comună."


Etichete Donald Trump

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live