Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Mari Concerte Luni, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 Martie 2019
Vizualizari: 953
Comentează add

La Bucureşti, premierul Viorica Dăncilă prezintă vineri bilanţul rezultatelor obţinute, până acum, de preşedinţia română la Consiliul Uniunii Europene.

Preşedinţia română la Consiliul Uniunii Europene

florin-lepadatu

 

La Bucureşti, premierul Viorica Dăncilă prezintă vineri bilanţul rezultatelor obţinute, până acum, de preşedinţia română la Consiliul Uniunii Europene.

Ea a precizat că a avut mai multe întâlniri, la Bruxelles, cu oficiali europeni, care au apreciat modul în care ţara noastră a gestionat preşedinţia rotativă.

Reporter Petruţa Obrejan: "Preşedinţia română a Consiliului UE a finalizat, în cele două luni de mandat, 62 de dosare, din care 34 au fost deja aprobate de ambasadorii statelor membre, recent obţinându-se acordul politic asupra Uniunii pieţelor de capital, prin facilitarea accesului la împrumuturile ipotecare şi la împrumuturile destinate sectorului public, dar şi asupra indicilor de referinţă cu impact scăzut legat de emisiile de carbon.

De asemenea, preşedinţia română şi Parlamentul European au ajuns la un acord provizoriu cu privire la o serie de măsuri temporare şi limitate, menite să asigure conectivitatea de bază a transportului rutier de mărfuri şi de pasageri, pentru a atenua cele mai grave perturbări în eventualitatea în care Regatul Unit părăseşte Uniunea Europeană fără un acord  negociat.

Premierul Viorica Dăncilă va face vineri, la ora 11:00, la Palatul Victoria, un bilanţ al lucrurilor realizate de preşedinţia română.

Chiar joi, în cadrul discuţiilor de la Bruxelles cu negociatorul şef pentru Brexit, Michel Barnier, premierul a afirmat că autorităţile române sunt pregătite pentru orice scenariu, inclusiv o retragere a Marii Britanii fără un acord, spunând că se aşteaptă rezultatul votului de săptămâna viitoare din Camera Comunelor.

Tot în cadrul vizitei de lucru de la Bruxelles, premierul a discutat şi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi despre modificările aduse legilor justiţiei."


Etichete UECEPreşedinţia română la Consiliul Uniunii Europene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live