Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICA - Omul cu chitara (R) Luni, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Martie 2019
Vizualizari: 213
Comentează add

La Bucureşti continuă, săptămâna aceasta, seria evenimentelor organizate de preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene.

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene

florin-lepadatu

 

La Bucureşti continuă, săptămâna aceasta, seria evenimentelor organizate de preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene.

Este vorba de o Conferinţa de tineret a Uniunii Europene, o reuniune informală a miniştrilor transporturilor, o întâlnire a directorilor generali de tineret şi o conferinţă privind cercetarea şi inovarea în domeniul Apărării.

Reporter Carmen Gavrilă: "România, ca stat membru, vrea să prindă acest tren al modernizării industriei de apărare europene, mai ales că ceva tradiţie în domeniu avem.

În sesiunile de lucru ale reuniunii se va discuta pe tema prioritizării instrumentelor pentru cercetarea în domeniul apărării, despre fondul european pentru apărare şi impactul acestuia asupra cercetării din domeniu.

În plus, urmează să fie prezentate proiectele colaborative în domeniul cercetării pentru apărare.

Tot în prima parte a săptămânii va avea loc şi reuniunea informală a miniştrilor transporturilor, cu o sesiune comună, noi provocări pentru o mai bună mobilitate şi coeziune.

Miniştrii vor analiza şi rolul digitalizării în planificarea şi gestionarea unei strategii europene pentru o mobilitate durabilă şi o mai bună coordonare a eforturilor statelor membre de reducere a emisiilor de gaze.

Pe agendă sunt şi subiecte care ţin de multimodalitate, viitorul mobilităţii în Uniune şi consolidarea conectivităţii şi coeziunii prin reţeaua TEN-T, adică Reţeaua trans-Europeană de transport.

Dezvoltarea TEN-T presupune interconectarea şi interoperabilitatea reţelelor naţionale de transport, dar şi accesul la acestea.

Reţeaua include toate modurile de transport şi suport, aproximativ din traficul jumătate de pasageri şi marfă."


Etichete Preşedinţia română a Consiliului Uniunii EuropeneUECE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live