Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

27 Februarie 2019
Vizualizari: 739
Comentează add

Preşedinţia română a Consiliului UE este – asemenea altor preşedinţii anterioare – susţinută de o serie întreagă de companii. Printre acestea: Renault, Mercedes-Benz sau Coca-Cola.

Preşedinţia română a Consiliului UE criticată pt parteneriatul cu Coca-Cola

sergiu-stet

 Foto: www.foodwatch.org/en/what-we-do.

În timp ce statele membre UE vorbesc despre impozite mai mari pentru băuturile cu conţinut de zahăr, preşedinţia română a Consiliului UE se lasă sponsorizată de Coca-Cola. Organizaţia Foodwatch cheamă la protest, scrie publicaţia Der Spiegel.
 
Organizaţia Foodwatch critică suportul financiar acordat preşedinţiei române a Consiliului UE de către Coca-Cola. Într-o scrisoare dată publicităţii, organizaţia i-a somat pe preşedintele UE Donald Tusk şi pe premierul român Viorica Dăncilă să pună capăt imediat parteneriatului cu concernul american.
 
Parteneriatul de sponsorizare dintre UE şi Coca-Cola aduce prejudicii independenţei şi credibilităţii politicii în Europa”, a afirmat Andreas Winkler din partea Foodwatch, adăugând că „în multe state membre UE se discută tocmai despre o impozitare mai mare a băuturilor care conţin zahăr – o măsură politică împotriva căreia Coca-Cola luptă hotărât de mai mulţi ani.”
 
Foodwatch a declanşat o acţiune prin e-mail prin care consumatorii se vor putea plânge la Viorica Dăncilă şi Donald Tusk. Sponsorizările de acest fel „dau impresia unui conflict de interese” şi sunt din acest motiv „pur şi simplu inacceptabile”, susţine reprezentantul Foodwatch.
 
Organizaţia va atrage atenţia pe twitter asupra acestei sponsorizări prin prezentarea unor„beanbag”-uri Coca-Cola, afişe şi băuturi de la o conferinţă a miniştrilor de externe care a avut loc la Bucureşti. 
 
Preşedinţia română a Consiliului UE este – asemenea altor preşedinţii anterioare – susţinută de o serie întreagă de companii. În afara firmei Coca-Cola, printre parteneri se află şi Mercedes-Benz, Renault şi concernul Digi.

Etichete PREŞEDINŢIA ROMÂNIEI LA CONSILIUL UEFoodwatchDonald TuskViorica DăncilăAndreas WinklerMercedes-BenzRenault

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live