Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Vineri, 18 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

10 Martie 2017
Vizualizari: 575
Comentează add

Ministrul delegat pentru afaceri europene a declarat că preşedinţia română a Consiliului UE ar trebui să fie un proiect de ţară.

Preşedinţia română a Consiliului UE "ar trebui să fie un proiect de ţară"

petruta-dinu

  Ministrul delegat pentru afaceri europene, Ana Birchall. Foto: Arhivă.

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Ana Birchall, a declarat, astăzi, în cadrul unei dezbateri despre programul educaţional Erasmus al Uniunii Europene, că preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene din 2019 ar trebui să fie un proiect de ţară.

Ea a făcut un apel la tineri să se implice în realizarea acestui proiect, care va fi o oprtunitate, dar şi o mare provocare pentru România.

Ana Birchall: "E o oportunitate pentru România să poată să fie promovată. În acelaşi timp, e o oportunitate pentru România să fie un jucător activ la nivelul Uniunii Europene. Putem face lucrul ăsta dacă suntem cu toţii uniţi. Noi vom fi pe perioada austriecilor, în trio. În momentul în care vor fi dosare importante, probabil Brexitul va avea loc atunci, avem discuţiile despre bugetul multianual financiar, finalizarea actualului mandat al Comisiei, alegeri la Parlamentul European şi începutul mandatului unei noi Comisii a unui npu parlament european".

Ministrul Ana Birchall a participat, astăzi, la dezbaterea "Europa tinerilor, tinerii Europei", eveniment care se înscrie în campania de dezbateri publice menite să încurajeze reflecţia asupra priortăţilor preşedinţiei române a Consiliului UE din 2019, transmite redactorul RRA Petruţa Dinu.


Etichete Ministrul delegat pentru afaceri europenepreşedinţia română a Consiliului UEproiect de ţarăana birchallministrul delegat pentru afaceri europeneerasmus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live