Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

16 Ianuarie 2019
Vizualizari: 1016
Comentează add

Ministrul afacerilor europene, George Ciamba, a precizat că acest document interzice partidelor politice să folosească datele personale colectate în scopuri comerciale.

Preşedinţia română a Consiliului UE a încheiat primul dosar

andrei-serban

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba.Foto: Agerpres.

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a încheiat, astăzi, primul dosar, care se referă la protecţia datelor personale.

Ministrul afacerilor europene, George Ciamba, a precizat că acest document interzice partidelor politice să folosească datele personale colectate în scopuri comerciale.

George Ciamba: Este vorba de o modificare a unui regulament care vizează finanţarea partidelor politice şi fundaţiilor, dar el, de fapt, vizează protecţia datelor personale, în sensul că un partid politic nu are voie să solicite informaţii sau să solicite de la un alt operator un anumit tip de acţiune care să presupună faptul că acesta îi pune la dispoziţie date care nu sunt supuse protecţiei. Forţele politice, fundaţiile au folosit serviciile unei firme şi există nişte obligaţii în această directivă, inclusiv de notificare la autorităţile pentru protecţia datelor, dacă se observă astfel de fenomene, şi, bineînţeles, la autorităţile electorale.

Ministrul afacerilor europene, George Ciamba, a mai spus că această directivă europeană va fi aplicată imediat la alegerile europarlamentare luna mai.


Etichete Președinția României la Consiliul UEministrul afacerilor europeneGeorge Ciamba,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live