Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

28 Februarie 2019
Vizualizari: 489
Comentează add

În Bucureşti au loc joi două conferinţe în cadrul seriei organizate de preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene.

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene

florin-lepadatu

 

În Bucureşti au loc joi două conferinţe în cadrul seriei organizate de preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene.

Una dintre întâlniri se referă la ameninţări hibride, cealaltă, la economia digitală. Reporter, Carmen Gavrilă: "Prima conferinţă a zilei este prezidată de ministrul de externe Teodor Meleşcanu şi are ca scop o evaluare a ameninţărilor de tip hibrid, ca de exemplu cele reprezentate de acţiunile agresive ale Rusiei în regiune, de la implicarea cu militari pe teritoriul Ucrainei până la războiul informaţional şi propaganda mai mult sau mai puţin mascată în presa clasică, dar şi pe reţelele de socializare sau atacuri ale unor centre de hackeri finanţate de Rusia.

Participanţii la conferinţă vor analiza, evident, şi metodele de contracarare şi de rezistenţă în faţa ameninţărilor hibride, inclusiv prin comunicare strategică.

În ce priveşte conferinţa de după amiază, miniştrii UE responsabili de economia digitală şi-au planificat să discute cu omologii lor din Parteneriatul Estic, adică Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina, despre cum pot fi extinse beneficiile pieţei unice digitale către partenerii est-europeni."


Etichete Preşedinţia României la Consiliul UEUECEPreşedinţia Consiliului UE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live