Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI - DEZBATEREA RRA (R) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

18 Iunie 2019
Vizualizari: 609
Comentează add

Preşedintele Zelenski a subliniat că se bazează pe sprijinul cancelarului german, Angela Merkel, pentru apărarea integrității teritoriale ucrainene.

Preşedintele Ucrainei contează pe sprijinul cancelarului Germaniei

sergiu-stet

 Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.                          Foto: Arhivă.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat pentru publicaţia Bild că autoritățile de la Kiev încearcă să consolideze relațiile cu FMI, cu UE și cu NATO și a subliniat că mizează pe sprijinul Germaniei în ceea ce priveşte implementarea reformelor structurale.
 
"Acum, scopul nostru cel mai important este extinderea bunelor relații cu FMI, UE și NATO", a indicat liderul ucrainean, într-un interviu acordat presei germane, înaintea vizitei pe care o efectuează marţi, 18 iuni, la Berlin.
 
Totodată, transmite agenţia RADOR, Zelenski a subliniat că se bazează pe sprijinul cancelarului german, Angela Merkel, pentru implementarea reformelor și apărarea integrității teritoriale ucrainene.
 
"Cancelarul Merkel este o personalitate puternică şi are o autoritate și o experiență de necontest. Ucrainenii speră că Angela Merkel, ca autoritate europeană și mondială influentă, va ajuta țara mea să depăşească provocările cu care ne confruntăm. Considerăm că politica sancțiunilor trebuie să rămână în vigoare până când va fi restaurată integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei", a declarat Volodimir Zelenski.
 
Totodată, liderul de la Kiev a menţionat că Ucraina vede o amenințare în proiectul Nord Stream 2, "care va dăuna securității energetice a Ucrainei și a Europei".
 
Programul vizitei la Berlin a prşedintelui Volodimir Zelenski include negocieri cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, cu cancelarul Angela Merkel şi o întâlnire cu reprezentanții comunității de afaceri germane.
 

Etichete Volodimir ZelenskiFMIUENATOFrank-Walter SteinmeierAngela Merkel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live