Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

8 Iulie 2021
Vizualizari: 310
Comentează add

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, are programată o vizită la Berlin pe 12 iulie. El intenționează să discute problema gazoductului Nord Stream 2.

Preşedintele Ucrainei anunță o "întâlnire importantă" cu Angela Merkel

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că au loc pregătiri pentru o "întâlnire importantă" cu Angela Merkel, cancelarul federal german, pe tema securităţii energetice, în special privind construcția gazoductului rusesc Nord Stream 2.
 
Potrivit RBC, Zelenski a făcut declaraţia respectivă miercuri, 7 iulie, la Vilnius. În opinia liderului ucrainean, țările Uniunii Europene sunt divizate în legătură cu problema Nord Stream 2.
 
"Cu doamna Merkel va avea loc o întâlnire importantă privind securitatea energetică nu numai pentru Ucraina, ci și pentru Europa. Deocamdată, Europa nu simte aceste amenințări", a subliniat Zelenski, adăugând că este dificil pentru țările europene să găsească un echilibru între securitate și economie.
 
"Nord Stream 2 este o hârtie de turnesol ce arată care este prioritatea unei ţări. Problema Nord Stream 2 este una globală. Nu vom separa problema Nord Stream 2 de securitate, nu vindem ucraineni și nu vindem viețile oamenilor noștri", a mai declarat preşedintele Ucrainei, care are programată o vizită la Berlin, pe 12 iulie.

Etichete Volodimir ZelenskiNord Stream 2Angela Merkel,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live