Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 12 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

23 Martie 2017
Vizualizari: 602
Comentează add

Moscova respinge ca absurde acuzaţiile că l-ar fi ucis pe Denis Voronenkov - un critic al politicii lui Vladimir Putin - împuşcat mortal în centrul Kievului

Preşedintele Ucrainei acuză Moscova de uciderea unui fost deputat rus

alexandru-beleavski-moscova

Un fost parlamentar rus, critic al Kremlinului, a fost împuşcat mortal astăzi, în centrul Kievului. El s-a refugiat în Ucraina, împreună cu soţia, de asemenea, fost membru al Parlamentului rus, în decembrie anul trecut.

Trimisul special al RRA la Moscova, Alexandru Beleavschi, relatează că fostul deputat şi om de afaceri rus Denis Voronenkov a fost împuşcat astăzi mortal, în plină zi, la intrarea într-un hotel de lux, în centrul Kievului.

Asasinul, cetăţean ucrainean, cu antecedente penale, a fost grav rănit de bodyguardul victimei şi a murit peste câteva ore în spital. Denis Voronenkov a fost deputat al Dumei de Stat a Rusiei din partea Partidului Comunist până la alegerile din septembrie 2016, la fel ca şi soţia sa, cunoscuta cântăreaţă de operă, Maria Maksakova, deputată din partea partidului puterii "Rusia Unită".

În luna octombrie, Denis Voronenkov şi Maria Maksakova s-au stabilit definitv la Kiev, unde au primit de curând cetăţenia ucraineană, Voronenkov declarând că a părăsit Rusia din motive politice.

Autorităţile ruse susţin, însă, că motivul real a fost sustragerea de la o anchetă penală intentată pentru afaceri imobiliare ilegale. După stabilirea în Ucraina, fostul deputat rus, s-a remarcat printr-o serie de declaraţii denunţătoare la adresa regimului de la Kremlin, inclusiv a politicii acestuia faţă de Ucraina.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, a calificat asasinarea ex-deputatului rus ca un act de terorism de stat din partea Rusiei, numindu-l pe Denis Voronenkov unul din principalii matori ai agresiunii ruse împotriva Ucrainei şi al rolului jucat de fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici în intervenţia forţelor ruseşti în Ucraina.

La Moscova, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins ca absurde acuzaţiile Kievului la adresa Rusiei în legătură cu asasinarea fostului deputat.


Etichete Kremlinul acuză Moscovaparlamentar rus împuşcat la KievPetro Poroşenko

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live