Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (continuare) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

26 August 2014
Vizualizari: 1292
Comentează add

Decizia de dizolvare a legislativului a fost luată în condiţiile în care acesta fusese ales în perioada în care fostul preşedinte, Viktor Ianukovici, se afla încă la putere.

Președintele Ucrainei a anunțat că dizolvă legislativul

catalin-gombos

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko. Foto: captură youtube.com.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a anuţat, luni, că dizolvă legislativul de la Kiev şi convoacă alegeri anticipate pe 26 octombrie.

Petro Poroşenko ar urma să se întâlnească, astăzi, la Minsk, cu omologul său rus, Vladimir Putin, pentru discuţii cu privire la conflictul din estul ţării.

În teren, rebelii au anunţat ieri că au declanşat o ofensivă, iar Statele Unite au denunţat o intensificare a amestecului militar rus în Ucraina.

Decizia de dizolvare a legislativului a fost luată în condiţiile în care acesta fusese ales în perioada în care fostul preşedinte, Viktor Ianukovici, se afla încă la putere, astfel încât era dominat de formaţiunile politice care îl susţineau.

Acestea s-au opus în mai multe rânduri unor proiecte propuse de guvernul pro-european al lui Arseni Iaţneniuk.

Reuters comentează că președintele Poroşenko speră ca, până la alegerile din 26 octombrie, situaţia din estul ţării să fie suficient de stabilă, astfel încât acestea să legitimeze politicile pro-europene şi campania împotriva rebelilor din est.

Armata ucraineană a făcut progrese semnificative

Aceştia au anunţat, recent, că au lansat o ofensivă împotriva forţelor guvernamentale în zona Doneţkului, însă Kievul a afirmat că a respins atacul.

Armata ucraineană a făcut progrese semnificative în ultimele săptămâni, împingând rebelii către bastioanele lor din Doneţk şi Luhansk.

Kievul afirmă că rebelii sunt sprijiniţi de Moscova, iar ieri a anunţat că a capturat mai mulţi paraşutişti ai armatei ruse.

Casa Albă, la rândul său, a denunţat o intensificare semnificativă a acţiunilor militare ruseşti în Ucraina. Acestea includ, printre altele tiruri de artilerie şi incursiuni ale unor coloane blindate.

Aceste probleme ar putea fi discutate, astăzi, la Minsk, de preşedinţii Rusiei şi Ucrainei, care participă la un summit consacrat situaţiei din Ucraina.

Părţile şi-au arătat disponibilitatea pentru o întâlnire bilaterală, însă aceasta nu a fost anunţată încă.


Etichete UcrainalegislativdizolvarePetro PoroșenkoVladimir PutinSUARusiaArseni IațeniukMoscovaKievrebeliViktor Ianukovici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live