Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Victor Pogor

17 Octombrie 2018
Vizualizari: 864
Comentează add

În discuţiile avute cu omologul său, Igor Dodon, s-a convenit crearea unui consiliu de cooperare strategică la nivel înalt.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, vizitează Republica Moldova

victor-pogor

   Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.           Foto: Arhivă.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, aflat în vizită oficială la Chişinău, a anunţat sporirea investiţiilor turce în economia Republicii Moldova. În discuţiile avute cu omologul său, Igor Dodon, s-a convenit crearea unui consiliu de cooperare strategică la nivel înalt.

În declaraţiile pentru presă, care nu au presupus şi întrebări din partea jurnaliştilor, Igor Dodon a declarat că Republica Moldova, în politica sa externă, ar trebui să ia exemplul Turciei, în special privind modul de protejare a intereselor naţionale.

Nici Igor Dodon, nici Erdogan nu au făcut referire la scandalul recent legat de expulzarea a şapte cetăţeni turci angajaţi ai reţelei de licee Orizont. Totuşi, liderul de la Ankara a amintit de presupusa tentativă de lovitură de stat de acum doi ani din ţara sa, menţionând că a fost condusă de o organizaţie teroristă, care ar avea membri şi în Republica Moldova.

Recep Tayyip Erdogan a mai anunţat că una sau două bănci de stat turce îşi vor deschide reprezentanţe în Republica Moldova şi a acceptat solicitarea lui Igor Dodon ca în Republica Moldova să fie adusă o copie a sabiei lui Ştefan cel Mare.

Joi, 18 octombrie, Recep Tayyip Erdogan va merge la Comrat, în regiunea autonomă găgăuză. Acolo, el va participa la inaugurarea unor instituţii construite şi reparate cu sprijinul Turciei.


Etichete Igor DodonRecep Tayyip ErdoganChişinăuRepublica MoldovaComrat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live