Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

5 Februarie 2018
Vizualizari: 820
Comentează add

Înaintea vizitei de astăzi, în Italia, liderul de la Ankara a acordat un interviu pentru ziarul italian "La Stampa"

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, face astăzi o vizită la Vatican

luminita-apostol

   Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.           Foto: Arhivă.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a susţinut că UE trebuie să-şi respecte promisiunile făcute Turiciei şi i-a reproşat Bruxellesului că blochează accesul la negocieri şi că, în acelaşi timp, lasă să se înţeleagă că lipsa de progrese în negocieri depinde de Turcia. În interviul pentru cotidianul "La Stampa", preşedintele Erdogan a mai spus că Turcia vrea aderarea deplină la Europa şi că alte opţiuni nu satisfac Ankara - aluzie transparentă la propunerea recentă a preşedintelui francez, Emmanuel Macron, pentru un parteneriat între UE şi Turcia.

În acelaşi timp, liderul de la Ankara a amintit rolul cheie jucat de Turcia pentru stăvilirea valului de emigranţi plecaţi din Orient spre Europa, ca şi contribuţia la stabilitatea şi securitatea în Europa, prin operaţiuni de combatere a grupării teroriste Stat Islamic, a Partidului Muncitorilor din Kurdistan şi a miliţiilor kurde din nordul Siriei.

Înainte de plecarea spre Roma  preşedintele Recep Tayyip Erdogan a mai declarat că are informaţii despre originea rachetei anti-tanc ce a ucis ieri cinci solidaţi turci în nordul Siriei, dar că nu va face public numele ţării respective până când informaţia nu va fi foarte sigură.

Agenţia FrancePress relatează ca presa guvernamentală din Turcia a scris ieri, fără o confirmare oficială, că racheta ar fi fost furnizată miliţiilor kurde de Statele Unite.

Preşedintele Erdogan va face astăzi, o vizită şi la Vatican, prima a unui şef de stat turc în ultimii 59 de ani, şi va profita pentru a-i mulţumi Suveranului Pontif că a contestat decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala statului Israel. 


Etichete VaticanAnkaraLa StampaRecep Tayyip ErdoganEmmanuel MacronStat IslamicIsraelTurcia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live