Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

10 Iulie 2018
Vizualizari: 492
Comentează add

Lira turcă a înregistrat o scădere abruptă după ce preşedintele Recep Tayyip Erdogan la numit ministru al Finanţelor pe ginerele său.

Preşedintele Turciei l-a numit pe ginerele său ministru al Finanţelor

sergiu-stet

 Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, alături de Prima Doamnă. Foto: Arhivă /f acebook.com/RecepTayyipErdogan

Lira turcă a înregistrat o scădere abruptă, după ce preşedintele Recep Tayyip Erdogan a anunţat numele noului ministru de Finanţe. Acesta este ginerele preşedintelui Erdogan, Berat Albayrak.

CNN scrie că valuta s-a stabilizat, după ce a scăzut cu trei procente luni, pe fondul îngrijorărilor investitorilor cu privire la viitorul economiei ţării. Anunţul privind numirea lui Berat Albayrak la şefia Ministerului de Finanţe ridică întrebări cu privire la severitatea nepotismului din politica turcă, nu numai în privinţa ginerelui preşedintelui, ci şi a cercului apropiat al acestuia.

Spre exemplu, medicul său personal a devenit ministrul Sănătăţii. Noul ministru de finanţe nu are nicio experienţă clară în domeniul pieţelor financiare şi îl înlocuieşte pe economistul Mehmet Şimşek, care avea relaţii apropiate la New York şi a asigurat o oarecare stabilitate economică, chiar şi în perioade turbulente, precum tentativa de lovitură de stat, din urmă cu doi ani.

Preşedintele Erdogan a fost învestit luni, 9 iulie, pentru un nou mandat de cinci ani, în care va avea prerogative executive extinse.


Etichete Berat AlbayrakRecep Tayyip ErdoganMehmet ŞimşekTurcianepotismfinanţesănătate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live