Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

9 Octombrie 2019
Vizualizari: 621
Comentează add

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, anunţase că Turcia va informa toate ţările relevante despre ofensiva plănuită în nord-estul statului sirian.

Preşedintele Turciei a discutat cu preşedintele Rusiei ofensiva din Siria

sergiu-stet

 Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, şi preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.       Foto: Arhivă.

Potrivit ultimelor informaţii, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a avut miercuri, 9 octombrie, o convorbire telefonică cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat biroul prezidenţial de la Ankara.

Reuters reaminteşte că anterior, ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat că Turcia va informa toate ţările relevante, inclusiv guvernul Siriei, despre ofensiva plănuită în nord-estul statului sirian.

Un consilier al preşedintelui Erdogan a declarat, la rândul său, că forţele turce şi aliaţii rebeli din Siria vor intra "în curând" pe teritoriul Siriei, operaţiune despre care puterile mondiale au afirmat că ar putea deschide o nouă fază în cadrul războiului din Siria. Vorbind în conferinţa de presă în Algeria, ministrul Cavusoglu a subliniat că operaţiunea forţelor turce este conformă cu legea internaţională şi că singura ţintă a ofensivei sunt militanţii din regiune.

Oficialul turc a adăugat că preşedintele Erdogan l-a informat în week-end pe preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, că Ankara va lansa o ofensivă în Siria, după ce Washingtonul a încetat să mai acţioneze pentru a forma o "zonă de securitate" în regiune.


Etichete Recep Tayyip ErdoganVladimir PutinAnkaraMevlut Cavusoglu,Donald TrumpSiriakurzi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live