Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, Washington

30 Noiembrie 2018
Vizualizari: 402
Comentează add

Preşedintele Trump a ajuns în Argentina pentru un summit G20 care se anunţă tensionat din cauza divergenţelor comerciale şi de mediu, dar şi în urma conflictului ruso-ucrainean.

Preşedintele Trump şi-a anulat întâlnirea cu preşedintele Putin

doina-saiciuc-washington

Foto: Președintele SUA, Donald Trump.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a ajuns în Argentina pentru un summit G20 care se anunţă tensionat, atât din cauza divergenţelor comerciale şi de mediu, cât şi în urma conflictului ruso-ucrainean din Marea Neagră.

Trump a anunţat brusc că renunţă la întâlnirea cu Vladimir Putin, dar decizia ar putea avea legătură şi cu ancheta internă tot mai ameninţătoare legată de bănuitele ingerinţe ruseşti în alegerea sa la Casa Albă.

Printr-un tweet de la bordul avionului Air Force 1, în drum către summitul G20 din Buenos Aires, preşedintele Trump a anulat întâlnirea bilaterală cu preşedintele Putin, care ar fi urmat să aibă loc sâmbătă.

Anul în summitul Donald Trump a invocat capturarea de către Rusia a navelor ucrainene şi a marinarilor ucraineni ca sursă de noi tensiuni în relaţia americano-rusă.

Donald Trump şi-a anunţat decizia la mai puţin de o oră după ce le-a spus reporterilor că este un moment bun pentru a avea o întâlnire cu Putin şi la scurt timp după ce fostul său avocat personal, Michael Cohen, a pledat vinovat pentru a fi minţit Congresul, atunci când a ascuns faptul că negocia un proiect imobiliar, un turn Trump în Moscova, în numele lui Donald Trump, în timpul alegerilor prezidenţiale primare republicane din 2016.

Decizia preşedintelui Trump de a nu avea convorbiri bilaterale cu preşedintele Putin a fost salutată la Capitoliu cu unii senatori cerând administraţiei să trimită Kievului echipamente maritime letale sau sugerând ca SUA şi partenerii europeni să îşi consolideze prezenţa militară în Marea Neagră.

Alţii i-au cerut impunerea de noi sancţiuni împotriva Rusiei.


Etichete Donald TrumpanulareîntâlnireVladimir Putin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live