Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

18 Aprilie 2019
Vizualizari: 395
Comentează add

Detalii din raportul procurorului special Robert Mueller au fost date publicităţii în SUA.

Președintele Trump ”a încercat să îl înlăture pe procurorul Mueller”

rador

Donald Trump. Foto: Arhivă.

Ancheta procurorului special american Robert Mueller, în cazul amestecului Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, nu a concluzionat că preşedintele Donald Trump a comis vreo infracţiune, însă nici nu l-a exonerat pe acesta, se afirmă în raportul Mueller, dat publicităţii joi.

Detalii ale anchetei relevă o serie de incidente în care preşedintele Donald Trump a luat măsuri pentru a împiedica ancheta, ceea ce a ridicat semne de întrebare privind posibila obstrucţionare a justiţiei.

În iunie 2017, Trump i-a cerut consilierului Casei Albe Don McGahn să îi transmită procurorului general de la acea vreme că Mueller are conflicte de interese şi trebuie înlăturat, se arată în raportul citat de Reuters.

Totodată, acesta precizează că au existat "dovezi substanţiale" potrivit cărora Trump l-a demis pe James Comey de la şefia FBI, în 2017, din cauza "refuzului acestuia de a afirma public că preşedintele, personal,  nu se află sub anchetă".

Mueller a citat "unele dovezi" ce sugerează că Trump a ştiut despre convorbirile telefonice controversate ale fostului consilier pentru securitate nţională Michael Flynn cu ambasadorul rus, înainte ca Trump să ajungă la putere, însă aceste dovezi au fost "neconcludente" şi nu au putut fi folosite pentru a stabili intenţia de a obstrucţiona.

Raportul publicat joi mai arată că echipa lui Mueller nu a emis o citaţie pentru a-l obliga pe Trump să îi dea declaraţii procurorului special, pentru că aceasta ar fi creat "o întârziere substanţială", într-o etapă avansată a anchetei.

Conform documentului, Mueller a acceptat opinia Departamentului de Justiţie, conform căreia un preşedinte în funcţie nu poate fi pus sub acuzare pentru fapte penale.


Etichete trumpmuellerraport

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live