Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PET CLUB Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

29 Octombrie 2010
Vizualizari: 1471
Comentează add

Temele consultărilor sunt informarea cu privire la concluziile Consiliului European, perspectivele relaţiei cu FMI şi perspectivele aderării la spaţiul Schengen.

Preşedintele Traian Băsescu invită partidelele la consultări

ioana-dogaru

Foto: presidency.ro.

Preşedintele Traian Băsescu invită partidele parlamentare la consultări, marţi, la ora 12.

Temele de discuţie propuse sunt concluziile Consiliului European, perspectivele relaţiei cu FMI şi perspectivele aderării la spaţiul Schengen.

Traian Băsescu a făcut acest anunţ în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o la finalul participării la Consiliul European de toamnă.

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat pentru Mediafax că formaţiunea sa politică va participa la consultările cu preşedintele Traian Băsescu doar dacă se va discuta fomarea unui nou guvern.

"Nu participăm la astfel de consultări la Cotroceni, în primul rând pentru că este doar o chestiune de imagine, în al doilea rând pentru că preşedintele nu mai reprezintă de mult naţiunea, ci doar propriul partid şi, în al treilea rând, pentru că, iarăşi, constatăm că am fi nevoiţi să stăm la aceeaşi masă, de pe picior de egalitate, cu nişte traseişti politici fără legitimitate, şi preşedintele trebuie să decidă dacă ţine cont de voturile electoratului sau nu", a precizat Mihai Voicu.

UNPR a anunţat că va participa la consultările iniţiate de către şeful statului şi va fi reprezentată de preşedinţii Gabriel Oprea, Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu.

Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a declarat pentru Agerpres, că formaţiunea pe care o conduce va decide luni, în cadrul Biroului Politic, dacă va participa la consultările cu partidele parlamentare, iniţiate de preşedintele Traian Băsescu.


Etichete preşedinteTraian BăsescuconsultăripartidePNLspaţiul SchengenFMI

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live