Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

12 Februarie 2014
Vizualizari: 1233
Comentează add

Preşedintele Traian Băsescu cere Băncii Naţionale a României să explice public implicarea sa în susţinerea aşa-numitei "electorate".

Preşedintele Traian Băsescu critică BNR

oana-bala

Preşedintele Traian Băsescu. Foto: presidency.ro

Preşedintele Traian Băsescu susţine că Uniunea Social-Liberală nu se va destrăma, deşi nou înfiinţata Uniune Social-Democrată este o lovitură pentru liberali PNL.

Invitat la postul B1 TV, şeful statului a criticat Banca Naţională pentru că s-ar implicat într-un proiect electoral, care, în opinia sa, este un fals.

Preşedintele Traian Băsescu cere Băncii Naţionale a României să explice public implicarea sa în susţinerea aşa-numitei "electorate", adică o schemă de ajutor fiscal a guvernului destinată persoanelor cu venituri sub medie şi cu credite la bancă.

Şeful statului a subliniat că beneficiarii acestei măsuri vor ajunge să plătească la final mai mult, luând în calcul dobânzile şi ţinând cont de faptul că termenul de rambursare se prelungeşte.

El a adăugat că echipa Fondului Monetar Internaţional a greşit atunci când a fost de acord cu această soluţie.

"Nu mi-a venit să cred că Banca Naţională ar fi implicată în pregătirea unui astfel de program, pentru că el este un fals, este o păcăleală pentru cei care vor beneficia de ea, dar şi pentru ceilalţi români. Am verificat şi, într-adevăr, ideea a plecat de la Banca Naţională. Vreau ca Banca Naţională să părăsească imediat linia de a fi controlată de un guvern corupt. Imediat, trebuie s-o părăsească!", a declarat Traian Băsescu.

Bugetul "nu are nevoie de majorarea accizei la carburanţi"

Preşedintele României a spus că va semna scrisoarea de intenţie cu FMI doar dacă în document nu vor fi menţionate schema de ajutor fiscal, dar şi majorarea accizei la carburant.

El a explicat, din nou, că bugetul nu are nevoie de majorarea accizei şi a avertizat că-i va îndemna pe români să protesteze în stradă, în cazul în care guvernul îşi menţine decizia referitoare la acciză.

Până acum, nu a existat nicio reacţie din partea BNR sau a guvernului la declaraţiile şefului statului, însă premierul Victor Ponta este aşteptat să asiste, în această dimineaţă, la o conferinţă de profil, organizată de banca centrală.


Etichete Traian BăsescuBNRcriticăPNLUSDUSLaccizăVictor Ponta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live