Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

3 Octombrie 2013
Vizualizari: 1221
Comentează add

Preşedintele Traian Băsescu spune că prăbuşirea independenţei justiţiei îl face să se îndrepte către denunţarea acestuia şi informarea tuturor partenerilor europeni.

Preşedintele Traian Băsescu "analizează pactul de coabitare"

oana-bala

Premierul Victor Ponta (stânga) şi preşedintele Traian Băsescu (dreapta). Foto Agerpres Arhivă.

Preşedintele Traian Basescu afirmă că recentele schimbări din cadrul DNA reprezintă o imixtiune a politicului in justitie.

Într-o emisiune televizată din această dimineaţă, şeful statului a precizat ca schimbarea a fost facută dupa anunţul privind trimiterea în judecata pentru santaj a lui Dan Voiculescu si dupa finalizarea dosarului vicepremierului Liviu Dragnea pe tema referendumului.

Preşedintele crede că acţiunile premierului, ale ministrului justitiei si ale procurorului general au compromis România şi vor aparea în viitorul raportul pe justiţie al Comisiei Europene.

El a mai anunţat ca va face o analiză cu privire la pactul de coabitare pe care l-a incheiat cu premierul şi a mentionat că, cităm, prăbusirea independentei justitiei îl face să se indrepte catre denunţarea acestuia si informarea tuturor partenerilor europeni.

Premierul Victor Ponta a spus miercuri că îşi menţine afirmaţia potrivit căreia fostul şef al DNA, Daniel Morar, procurorul Lucian Papici, înlocuit miercuri din funcţie, şi alţi procurori au făcut dosare politice.


Etichete Traian BăsescuDNAimixtiunipoliticăjustiţieDan VoiculescuLiviu DragneareferendumComisia EuropeanăVictor PontaDaniel MorarprocuroriLucian Papicidosar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live