Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Mai 2020
Vizualizari: 355
Comentează add

Preşedintele SUA, Donald Trump, acuză Beijingul de incompetență în gestionarea răspândirii noului coronavirus.

Preşedintele SUA, Donald Trump, acuză Beijingul de incompetență

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Președintele american Donald Trump încearcă să impulsioneze revenirea cât mai rapidă la normal a Statelor Unite, inclusiv prin evocarea posibilității ca Summitul G7 din iunie să fie organizat la Camp David, și nu prin videoconferință.

În termeni extremi de duri la adresa unuia din oficialii chinezi, reacuză din nou Beijingul de incompetență în gestionarea răspândirii coronavirusului, iar noua strategie a Casei Albe privind China anticipează  o posibilă degradare și mai puternică a relaţiilor sino-americane.

Corespondenţă de la Washington - Reporter Doina Saiciuc - "Președintele Trump nu a nominalizat persoana din China, dar, cu puțin timp înainte, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe l-a acuzat pe Donald Trump că folosește Organizația Mondială a Sănătății ca țap ispășitor pentru a-şi ascunde incompetența propriului răspuns la pandemia de coronavirus.

Pe de altă parte, astăzi, Casa Albă a trimis Congresului strategia sa privind China, în care subliniază diverse acțiuni ale Beijingului care, argumentează Administrația Trump, ameninţă interesele economice, de securitate și valorile americane.

Raportul spune că Administrația Trump, citez, "este pregătită pentru mai multe fricțiuni în relațiile bilaterale, pentru a proteja interesele Statelor Unite, în mod special pe cele de securitate și economice"."


Etichete donaldsua

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live