Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Zugravu

1 Ianuarie 2013
Vizualizari: 1160
Comentează add

Preşedintele american Barack Obama a cerut Camerei Reprezentanţilor să adopte, fără întârziere, acordul fiscal aprobat de Senat.

Preşedintele SUA cere adoptarea acordului fiscal

alexandru-zugravu

Preşedintele SUA, Barack Obama. Foto arhivă Reuters.

Barack Obama a cerut marţi Camerei, dominată de republicani, să urmeze linia Senatului, adoptând compromisul, cu reduceri fiscale pentru clasa de mijloc şi majorări pentru cei cu venituri maxime.

În Statele Unite, Casa Albă şi adversarii republicani au ajuns la o înţelegere de ultim minut asupra impozitelor, aprobată în cursul nopţii de Senat - un prim pas pentru a evita ca prima economie a lumii să intre de azi într-un regim drastic de austeritate, supranumit "zidul bugetar".

Astfel, vicepreşedintele Joe Biden şi liderul minorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, au reuşit să încheie, la termen, intensele negocieri privind un compromis asupra majorării impozitelor pe veniturile bogaţilor.

Textul aprobat prevede creşterea impozitelor pentru americanii cei mai bogaţi şi amânarea cu două luni a oricăror tăieri de cheltuieli bugetare, şi a fost negociat în ultimele ore înaintea termenului final - miezul nopţii trecute.

Mai trebuie ca şi Camera Reprezentanţilor, dominată de republicani, să-l aprobe, apoi să fie promulgat de preşedintele Barack Obama pentru a intra în vigoare.

Cadoul fiscal pentru categoria bogaţilor e moştenit de dinainte de 2009, din timpul preşedintelui Bush.


Etichete SUAbugetCasa AlbăBarack Obamarepublicanizid bugetarsenatGeorge W. Bushimpozite

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live