Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 03 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

30 Septembrie 2015
Vizualizari: 676
Comentează add

În ultimul discurs susţinut ieri la New York preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că Naţiunile Unite trebuie să fie mai puţin tolerante în privinţa conflictelor îngheţate.

Preşedintele SUA, Barack Obama, invitat în România

alina-stanuta

Familiile prezidenţiale ale Statelor Unite şi României la recepţia de la Casa Albă. Foto: presidency.ro. 

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a încheiat vizita oficială în Statele Unite, pe parcursul căreia a discutat cu înalţi oficiali americani despre parteneriatul strategic dintre cele două ţări şi a participat alături de liderii din întreaga lume la summit-ul aniversar al Organizaţiei Naţiunilor Unite. 
 
Invitat în ultima zi a vizitei la reuniunea pe teme de securitate energetică a liderilor din statele riverane Mărilor Adriatică, Baltică şi Neagră, şeful statului a reafirmat rolul pe care România şi-l va îndeplini mereu în beneficiul securităţii aliaţilor şi pentru apărarea valorilor democratice şi naţionale comune. 
 
În ultimul discurs susţinut ieri la New York şeful statului a afirmat că Naţiunile Unite trebuie să fie mai puţin tolerante în privinţa conflictelor îngheţate.  
 
Klaus Iohannis: Lipsa de acţiune în astfel de situaţii dă naştere  impresiei eronate că obţinerile ilegale de teritoriu în detrimentul statelor suverane şi independente sunt posibile şi tolerate. Este cazul situaţiei din Ucraina în privinţa căreia Naţiunile Unite şi Consiliul de Securitate în special nu au luat măsurile de acţiune care sunt preconizate în conformitate cu Carta ONU.  
 
Şeful statului, Klaus Iohannis, a susţinut trei discursuri în faţa liderilor mondiali reuniţi la summitul ONU de la New York cărora le-a vorbit despre teme de importanţă internaţională: lupta împotriva terorismului, criza refugiaţilor, combaterea sărăciei sau egalitatea de gen. 
 
Vizita în Statele Unite a adus şi o întâlnire bilaterală a şefului statului cu vicepreşedintele american Joe Biden la Casa Albă, întâlnire care s-a concentrat pe parteneriatul strategic Statele Unite-România. 
 
Totodată, participarea la summitul ONU a fost un prilej pentru numeroase întâlniri bilaterale ale şefului statului român. 
 
Klaus Iohannis împreună cu soţia sa Carmen Iohannis au participat şi la recepţia oferită de preşedintele american Barack Obama în cinstea şefilor de stat reuniri la New York, prilej cu care Klaus Iohannis l-a invitat pe Barack Obama în vizită în România. 

Etichete Preşedintele Klaus IohannisStatele Unitevicepreşedintele american Joe Biden la Casa AlbăBarack ObamaONUCarmen Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live