Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nicoleta Turcu

18 Noiembrie 2018
Vizualizari: 522
Comentează add

Potrivit datelor actualizate, 74 de oameni au murit, iar numărul dispăruţilor se apropie de 1.300, marea majoritate în nordul statului, unde focul a distrus aproape 13.000 de case

Preşedintele SUA a mers în California să vadă pagubele făcute de incendii

nicoleta-turcu

Preşedintele Statele Unite a mers în California să vadă pagubele făcute de incendiile de vegetaţie fără precedent.

Potrivit datelor actualizate, 74 de oameni au murit, iar numărul dispăruţilor se apropie de 1.300, marea majoritate în nordul statului, unde focul a distrus aproape 13.000 de case şi multe alte clădiri.

Ajuns în Paradise, un orăşel din nord distrus aproape în întregime, Donald Trump a lăudat eforturile celor care au acţionat împotriva dezastrului şi a promis întregul sprijin federal. După ce repetase anterior acuzaţiile privind proasta gestionare a fondului forestier din Californiza, care ar fi fost cauza incendiilor, preşedintele a spus că nimeni nu s-ar fi aşteptat vreodată la o astfel de situaţie: 

Donald Trump: Este foarte trist ce văd. În ceea ce priveşte victimele nimeni nu le cunoaşte încă numărul, în condiţiile în care sunt mulţi oameni despre care nu se ştie nimic.

Impactul incendiului este resimţit pe sute de kilometri până la San Francisco, unde autorităţile au instituit, vineri, o alertă de poluare din cauza fumului. În sud, focul a devastat staţiunea vedetelor Malibu, dar a făcut doar trei victime, iar pompierii speră să stingă incendiul cu totul până luni. O anchetă este însă în desfăşurare după ce un furnizor locval de electricitate a fost reclamat că a avut probleme cu o linie de înaltă tensiune cu puţin timp înainte de declanşarea incendiului din nordul Californiei.


Etichete incendiidonald trump

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live