Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (continuare) Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Georgiana Grosso

15 Februarie 2019
Vizualizari: 882
Comentează add

Preşedintele american Donald Trump a declarat stare de urgenţă naţională pentru a asigura finanţarea controversatului zid de la graniţa cu Mexicul.

Preşedintele SUA a declarat "stare de urgenţă naţională"

georgiana-grosso

 Foto: Președintele SUA, Donald Trump.

Preşedintele american Donald Trump a declarat stare de urgenţă naţională pentru a asigura finanţarea controversatului zid de la graniţa cu Mexicul.

Administraţia americană a identificat un pachet de 8 miliarde de dolari destinat construirii zidului de la frontiera cu Mexicul.

O astfel de măsură controversată îi permite preşedintelui american să nu mai aibă nevoie de aprobarea Congresului, care a refuzat să aloce bani pentru construcţia frontalieră promisă de Donald Trump în campania electorală.

Până acum, Donald Trump a încercat să obţină aceste fonduri din partea Congresului, ca parte a unei înţelegeri mai largi cu democraţii, referitoare la migraţie.

Tot astăzi, liderul de la Casa Albă urmează să ratifice bugetul, aprobat ieri de Senat şi Camera Reprezentanţilor, pentru a se evita u nou blocaj al administraţiei federale, scrie agenţia Reuters.


Etichete SUAzidurgenţă naţionalăMexicDonald Trump

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live